14 septembrie 2010

Mar Nero / Marea Neagra

Inca de cand am vazut trailerul mi-am dorit sa vad acest film, iar invitatia Cristinei Bazavan a venit la marele fix, drept pentru care va voi spune pe scurt impresii la cald.

In regia lui Federico Bondi, filmul reda cu succes povestea unei emigrante romance pe nume Angela (Dorotheea Petre), care pentru a-si putea construi o familie adevarata alege sa ingrijeasca de Gemma (Ilaria Occhini - nepoata lui Giovanni Papini), o femeie in varsta ce are comportamentul specific unui batran trecut prin greutatile vietii dar cu dorinta de a-si trai ultimele momente la o intensitate crescuta. Inspirat din realitate, este povestea bunicii regizorului care a fost ingrijita de o anume Angela din Sulina, Romania si a fost lansat in Italia acum aproximativ un an (filmarile au avut loc: in Italia - Florenta in aprilie 2008 si in Romania - Delta Dunarii in mai acelasi an).

Un mesaj foarte important pe care Mar Nero il transmite este acela ca viata te pune in fata unor situatii neasteptate: te imprietenesti cu cine te astepti mai putin, dar mai ales: "Arta vindeca rani pe care media le acutizeaza."

Din distributie mai fac parte si Maia Morgenstern, Vlad Ivanov (de unde si vorba lui Cosmin Tudoran: "romancele se duc sa munceasca in Italia... pentru Vlad Ivanov"), Corso Salani - a incetat din viata anul trecut si Theodor Danetti - ce a avut un rol absolut comic.

Una peste alta este un film pe care il recomand cu mare caldura, un film care te face sa deschizi putin ochi si sa realizezi ca viata nu e cea prezentata la televizor, si ca pana si o scorpie poate fi imblanzita :)

Sinopsis, trailer, afis si ce mai vreti aici.

3 comentarii:

Simona spunea...

Te urasc... vroiam si eu sa vad filmul asta! >:P

Dan Tanasescu spunea...

Aici puteţi vedea poze de la discuţiile cu bloggeri:
http://dantanasescu.ro/2010/09/15/imagini-si-impresii-de-la-vizionarea-mar-nero.html

Anonim spunea...

Bună Ziua!
Eu sunt Vlad, unul dintre membrii Radio Whisper, un radio anti-manele dedicat bloggerilor şi nu numai.
Am vizionat cu atenţie blogul tău şi vreau să spun că am fost foarte fascinat de ceea ce am găsit. Am fost atras de subiectele interesante şi de originalitatea articolelor. Felicitări ! Încep să îl citesc cu drag.
Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău ; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doreşti, poţi să ne recomanzi orice articol şi noi îl vom promova.
Cu scuzele de rigoare pentru acest mesaj de tip spam,acest mesaj este dedicat tie si la cei care merita care ii citim aproape zi de zi.
Ne-ar face plăcere, de asemenea, să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piesele necenzurate, avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă numeroasă, de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că, poate, ai vrea să ni te alături şi să colaborăm, binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place. Dorim, de asemenea,sa iti acordam un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultătorilor noştri.
Îţi mulţumesc pentru timpul acordat, iar acum îţi propun să adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul ascultawhisper sau un email ascultawhisper@yahoo.com pentru a discuta mai multe.www.radiowhisper.com
Mulţumesc,Cu stimă Vlad!