31 ianuarie 2009

Good luck!

Am aflat de curand (de aici) ca un grup de 9 studenti romani -3 echipe- va reprezenta Romania in cadrul editiei Citizen Act II, competitie internationala pe teme de CSR, organizata de Societe Generale.

Dintre echipele inscrise in concurs (158), numai 55 s-au calificat in etapa urmatoare, dintre care 3 sunt din Romania:
  • Echipa LAS-ER (ASE Bucuresti) Proiect: "Book Smart Recycling"- prezinta modul in care poate o banca sa intervina pentru a implementa procesul de reciclare a hartiei la nivelul intregii societati, cu beneficii atat pentru mediul inconjurator cat si pentru educatia tinerilor si economia tarii;
  • Echipa B59 (Politehnica Bucuresti) Proiect: "Agriculture: catalyzing local activities" - propune implicarea unei banci in dezvoltarea sectorului agricol- servicii dedicate micilor agricultori;
  • Echipa "Les clementines" (SNSPA Bucuresti) Proiect: "Supporting our family" - descrie felul in care o banca poate sa-i protejeze pe salariatii tineri care doresc sa-si intemeieze o familie, oferindu-le conditii pentru a echilibra cariera cu viata personala.
Pentru a-i convinge pe studenti sa participe, BRD a derulat o campanie de comunicare prin publicatii online, pe bloguri si pe forumuri avand ca segment de cititori studentii romani. De asemenea, reprezentantii bancii au organizat o conferinta, in cadrul ASE, pentru a prezenta competitia.

Ca metoda de inscriere, echipele au trebuit sa intocmeasca un proiect cu tema: "Imagineaza-ti cum ar putea o banca sa–si puna serviciile in slujba unei lumi responsabile".

Intre 9 si 29 februarie, finalistii vor trebui sa realizeze un proiect online de tip wikiblog (combinatie intre un blog si un wiki), ce permite si celor din afara competitiei sa se implice, urmand ca acesta sa fie promovat in facultatile in care invata.

Pe 26 martie, 3 echipe vor fi desemnate castigatoare si vor fi recompensate cu premii constand in calatorii "eco-responsabile".

Mai multe detalii aici.

Proiectele mi se par destul de indraznete si m-as mira sa se ia astfel de masuri, cu toate ca sunt necesare. Poate ne "responsabilizam" si noi intr-un final...

So, mult succes!

2 comentarii:

Anonim spunea...

Buna Corina, ne bucuram ca esti interesata de aceasta competitie si de CSR!
Te invitam pe blogul Les Clementines pentru a afla mai multe detalii despre proiectul nostru. Nu ezita sa ne spui parerea ta pentru ca astfel putem obtine feedback asupra ideilor noastre.

Anonim spunea...

Yes indeed, in some moments I can phrase that I agree with you, but you may be considering other options.
to the article there is even now a suspect as you did in the decrease publication of this request www.google.com/ie?as_q=paint shop deluxe 5.01 ?
I noticed the catch-phrase you procure not used. Or you partake of the pitch-dark methods of inspiriting of the resource. I have a week and do necheg