26 august 2008

dilema zilei: concediul- UNDE?

de ceva timp ma tot intreb unde este mai bine sa iti petreci concediul: in tara sau in strainatate?

adevarul este ca avem o tara foarte frumoasa... pacat ca este locuita :) nicaieri nu iti este dat sa vezi peisaje ca la noi, dar totsi, nu sunt turisti! de ce? pentru ca romanasii nostri au grija sa "pastreze" mizerie? sau sa ii fure pe cei care indraznesc sa puna piciorul pe pamanturile lor?

am avut ocazia sa fac un mic tur al tarii. am ramas impresionata de cate frumuseti are romanica noastra. dar, odata populate, nu iti mai doresti sa ajungi pe acolo, pentru ca cel mai bine ne pricepem la dat dovada de lipsa de educatie...

voi unde preferati sa va petreceti vacantele, concediile? atunci cand aveti si timp si bani. :)

4 comentarii:

Anonim spunea...

varietatea atractiilor turistice,locurile istorice si mediul lor natural ma fac sa cred de fiecare data ca romania este cea mai buna alegere cand vine vorba de concediu,dar cum si tu ai zis,este incredebil cum "ai nostri" tin cu tot dinadinsu' "sa pastreze mizeria". imi place tara asta la nebunie si se pare ca nu numai mie sau noua,romanilor...dar ca de fiecare data nu stim sa ne pretuim meleagurile si ne daruim altor locatii decat romania.nu aud si nu citesc nimic de romania decat de rau,toata lumea tine sa accentueze ce tara de doi bani avem noi.refuz sa cred ca nu e nimic bun aici x( nu sunt o nationalista dar in felul asta nu rezolvam nimic.:-? cred ca am deviat putin de la subiect :D asa ca...o concluzie: da,prefer sa mi petrec concediul in romania pt ca s atat de multe de vazut,iar tarisoara asta are de oferit mai mult decat ne putem noi imagina.strainatatea si locurile exotice fac si ele parte din lumea asta si au si ele splendoarea lor,dar eu zic ca mai intai sa ne cunoastem tara si apoi sa vizitam si alte locuri.intr un final trebuie sa avem un termen de comparatie,nu?;)

Cricket spunea...

Sincer in ultimul timp am avut ocazia sa merg destul de mult prin tara si mi-a placut la nebunie:). Ai dreptate, avem o tara minunata numai ca nu prea stim sa ne bucuram de ea :(.

dani_politim spunea...

Probabil ca voi primi multe critici din partea romanilor care sunt mandri de aceasta tara. Vreau mai intai sa precizez ca tot ce spun este doar parerea mea. Nu am apucat pana acum sa ies din tara decat de doua ori, iar acest lucru m-a facut sa realizez ca tarisoara noastra nu mai este atat de frumoasa, iar despre cei care o locuiesc nici nu mai are rost sa vb.Munti frumosi si paduri si mari/oceane/lacuri si orase exista peste tot in lume. Diferenta este facuta de felul in care acestea sunt ingrijite si respectate. La noi acest lucru lipseste cu desavarsire si nimeni nu isi da interesul sa faca ceva in acest sens. Am calatorit foarte mult prin Romania, dar, cu parere de rau va spun, locul perfect pentru concediu este clar in afara tarii...

dani_politim spunea...

Din punctul meu de vedere Elvetia si Austria sunt tarile perfecte si foarte bine puse la punct pentru a avea un concediu de vis. Peisajele iti taie respiratia iar aerul este intotdeauna curat. Merita sa vizitati inima Alpilor si va promit ca nu veti fi dezamagiti!Nu va faceti griji, cazarea este la preturi f bune (chiar mai mici decat in Carpatii nostri), iar conditiile sunt incomparabile cu locurile de cazare din Rom.